Updates van mijn projecten

Twee Champions League wedstrijden in één week

Een drukke handbal week met twee mooie wedstrijden in twee mooie landen en steden.

Vrijdag 18 november in de loop van de ochtend vloog ik van Amsterdam Schiphol naar Kopenhagen, ja Kopenhagen Denemarken voor een wedstrijd in Zweden! De auto rit van Kopenhagen naar Kristianstad ZWE ging via de brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbinden. Erg mooi en een aparte ervaring dat er actieve grenscontrole is aan de Zweedse kant van de brug

Kristianstad is een typisch rustige Zweedse stad en een grote sporthal voor een middelgrote plaats. In de sporthal kunnen 7.500 bezoekers en die zitten er ook tijdens de wedstrijd tegen MOL-Pick Szeged. Bij de Hongaren speelt een jongen die opgegroeid is bij Kristianstad. De supporters van IFK Kristianstad zijn stiekum ook een beetje voor de tegenstander.

Na thuiskomst uit Zweden heb ik nog net tijd om het rapport van de wedstrijd te maken voordat het vliegtuig naar Montpelier weer vertrekt. Leuk twee wedstrijden zo dicht op elkaar maar het reizen en vooral het wachten op vliegtuigen is iets minder. Het mooie weer in Zuid Frankrijk is eind november een heerlijkheid, dus maar genieten van een wandeling door de mooie stad Montpelier.

De wedstrijd tegen Naturhouse La Rioja is minder spannend, de Franse mannen zijn letterlijk en figuurlijk twee koppen te groot voor de Spanjaarden, de punten blijven dus in Zuid Frankrijk.

Ik heb genoten van twee mooie handbalwedstrijden en ga nu genieten van de "winterstop", in maart gaat het weer verder!